سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان
این نقش مانَد از قلمت یادگار عمر

«نوشته های فرهنگی و اجتماعی و سبک زندگی ، شهدا و مدافعین حرم»

باید انسانها، هم آموزش داده شوند و هم تزکیه شوند، تا این کره‌ى خاکى و این جامعه‌ى بزرگ بشرى بتواند مثل یک خانواده‌ى سالم، راه کمال را طى کند و از خیرات این عالم بهره‌مند شود. مقام معظم رهبری

التماس دعا
برادر شما شکیبا

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها
امکانات

قمر در عقرب

قمر در عقرب چیست؟

عقرب یکی از بروج دوازدگانه آسمان است که بر منطقه البروج قرار دارد . منطقة البروج ، نواری است که خورشید، ماه و سیارات از دید ناظر زمینی از آن عبور می کنند. و دایره میانی آن (دایرة البروج) سیر حرکت ظاهری سالانه خورشید است.

در حدود قرن پنجم قبل از میلاد، اخترگویان بابلی و شاید یونانی، منطقة البروج را به 12 قسمت برابر که هر کدام حدود 30 درجه اند، تقسیم و هر یک را یک برج نامیدند. و چون در هر برج عده‏ اى از ستارگان گرد آمده‏ اند که از هیئت اجتماع آنها صورت جانورانى قابل تصور می باشد، آن برج را به نام صورت آن جانور نامیدند. مانند برج حمل، ثور، جوزا و ... 

عقرب هفتمین برج از بین این بروج است و قمر در عقرب یعنی زمانی که ماه در برج یا صورت عقرب قرار دارد.

منظور از قمر در عقرب برج عقرب است یا صورت فلکی عقرب؟

از آنجایی که ستارگان در نظر ما که به آسمان نگاه می کنیم در طول یک سال اندکی از جای خود حرکت می کنند از زمان نامگذاری این بروج تا الان صورت های فلکی جابجا شده با بروج خود تطبیق ندارند و به همین خاطر در زمان ما قسمت عمده صورت عقرب در برج بعدی یعنی قوس قرار دارد. با این توضیح برای اصطلاح قمر در عقرب دو فرض وجود دارد، قمر در برج عقرب و قمر در صورت عقرب.
در مورد اینکه کدامیک از این دو می تواند منظور امام صادق علیه السلام در روایت فوق باشد بین علما اختلاف است یعنی برخی آن را برج عقرب می دانند و برخی دیگر صورت فلکی عقرب.
در این بین نظر علامه حسن زاده آملی که در زمان ما متبحر در علم هیئت و استاد این فن می باشند این است که ملاک همان صورت فلکی است و دلائلی برای آن ذکر می کنند. (رجوع کنید به کتاب ایشان با نام دروس فی المعرفه الوقت و القبله، درس 25)
اما در عین حال ایشان اینکه در هر دو مورد یعنی هم برج و هم صورت فلکی از مسافرت و ازدواج اجتناب شود را مطابق با احتیاط می دانند.
در جدول زیر برای اطلاع مراجعین محترم سایت هر دو زمان یعنی ورود و خروج قمر به برج عقرب و ورود و خروج آن به صورت فلکی عقرب قرار داده شده است.
نکته:
 بهتر است  چند ساعت قبل از ورود قمر به عقرب و چند ساعت بعد از خروج از آن نیز احتیاطا از انجام اعمال ممنوع شده در قمر در عقرب پرهیز شود.
مطلب جدید:

اکثر فقها گفته‌اند مراد، برج عقرب است و برخی گفته‌اند مراد، صورت فلکی عقرب است و به نظر می‌رسد حق با اکثریت فقهاست ولی احتیاطا اگر هر دو لحاظ شود بهتر است چنانکه استاد علامه حسن‌زاده آملی در پایان چنین فرموده‌‌اند:

 روش احتیاط هم این است که چون قمر (کره ماه) هر دو روز و نیم - برابر 60 ساعت - از مقابل هر برج و از جمله برج «عقرب» عبور مى‌‌کند، بهتر است حدود 24 ساعت بر آن دو روز و نیم افزود و جمعاً سه روز و نیم تا چهار روز صبر و احتیاط نمود و سپس در امر ازدواج، صیغه عقد را اجرا کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

نظرات  (۲)

۱۱ فروردين ۰۳ ، ۰۱:۵۳ محمد صابر حازم

در فروردین ۱۴۰۳ از ٨ فروردین تا ۱۱فروردین و از ۱۱ فروردین تا ۱۳ فروردین بر اساس هردوگزینه قمر در عقرب است. و با در نظرداشت یکروز رعایت احتیاط یک هفته تمام باید از انجام امور مکروهه ذکر شده خود داری شود یا من اشتباه درک کرده ام؟

پاسخ:
سلام علیکم
حداکثری که حساب کنیم میشود : از روز هشتم ساعت 12:38 تا روز 12 ام. پایان شب
منتهی اینها در حد مستحبات و مکروهات است اگر کار ضروری هست با خواندن دعاهای مرتبط و دادن صدقه انسان به کارهای ضروریش هم میرسد.

مراد صورت فلکی عقربه که قدیم، در برج عقرب بوده، حالا که جابجا شده باید صورت فلکی را لحاظ کنیم چون برج فقط یک منطقه فرضی است و اگر در آن صورت عقرب نباشد نحوستی ندارد... گرچه احتیاط هر دو بهتر است 

پاسخ:
سلام علیکم 
تشکر از نظر خوب شما 
از نظر منطق علمی فرمایش شما صحیحه .
اما چون این یک حکم اسلامی است ما تابع نظر  علما و مراجع بزرگوار هستیم.‌ علامه حسن زاده آملی می فرمایند: « اکثریت علما میگویند منظور از قمر در عقرب ، برج عقرب است و به نظر می‌رسد حق با اکثریت علما باشد. » و لذا گفته اند که بعد از روزهای قمر در برج عقرب ،  یک تا دو روز هم احتیاط بشود‌ . 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی