حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر
بسم الله الرحمن الرحیم
حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان این نقش مانَد از قلمت یادگار عمر
«نوشته های فرهنگی و اجتماعی و سبک زندگی ، شهدا و مدافعین حرم»
باید انسانها، هم آموزش داده شوند و هم تزکیه شوند، تا این کرهى خاکى و این جامعهى بزرگ بشرى بتواند مثل یک خانوادهى سالم، راه کمال را طى کند و از خیرات این عالم بهرهمند شود. مقام معظم رهبری
حجاب مایهی تشخص و آزادی زن است؛ برخلاف تبلیغات ابلهانه و ظاهربینانهی مادیگرایان، مایهی اسارت زن نیست.... حجاب وقار است، متانت است، ارزشگذاری زن است، سنگین شدن کفهی آبرو و احترام اوست؛ این را باید خیلی قدر دانست و از اسلام باید به خاطر مسئلهی حجاب تشکر کرد؛ این جزو نعمتهای الهی است. ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
السلام علیک یا حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) - شهرری
عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب(۱۷۳-۲۵۲ ق)، مشهور به عبدالعظیم حسنی از عالمان و مشاهیر سادات حسنی و از راویان حدیث است. نسب عبدالعظیم حسنی با چهار واسطه به امام حسن مجتبی(ع) می رسد. او را مردی با تقوا، معروف به امانت داری، صداقت در گفتار، عالم به امور دین، قائل به اصول دین شیعه ومحدث دانسته اند. شیخ صدوق، مجموعه روایات وی را با عنوان جامع اخبار عبدالعظیم گردآوری کرده است. عبدالعظیم حسنی، از اصحاب امام رضا(ع)و امام جواد(ع) و امام هادی علیهم السلام شمرده می شود و ایمان خویش را بر امام هادی(ع) عرضه داشت و در زمان آن حضرت، وفات یافته است. دوران زندگی عبدالعظیم مصادف با شرایط خفقان و سرکوب شیعیان توسط بنی عباس بود. عبدالعظیم نیز همچون پدرانش سالها تحت تعقیب بود. به همین دلیل، گرچه وی زمانی که در مدینه، بغداد و سامرا می زیست دارای روش تقیه و پنهان داشتن عقیده و مرام بود، بااین حال مورد غضب متوکل و معتز قرار داشت.
امام هادی(ع) در سفری که عبدالعظیم به سامرا داشته، او را تصدیق می کند. امام هادی(ع) وی را این گونه خطاب می کند: یا اباالقاسم! تو به حق ولی ما هستی... تو همان دینی را که پسندیده خداست، از ما گرفته ای... خداوند تو را با گفتار ثابت در دنیا و آخرت تثبیت کند. بنابر گزارشهای تاریخی، عبدالعظیم در زمان معتز خلیفه عباسی، به جهت اذیت و آزار و خوف از قتل، به امر امام هادی(ع) از سامرا به ری - که از پایگاه های مهم عباسیان بود - هجرت کرد. برخی هم نقل کرده اند به قصد زیارت قبر علی بن موسی الرضا(ع) به قصد خراسان هجرت کرد و در ری برای زیارت حمزة بن موسی بن جعفر(ع) توقف کرد و در آن جا مخفی شد. گفته شده رحلت عبدالعظیم حسنی در ۱۵ شوال سال ۲۵۲ ه.ق و در زمان امام هادی(ع) بوده است.
سفر امام حسن عسکرى (علیه السلام ) به جرجان در سوم ربیع الثانی سال 255
در این روز امام حسن عسکرى (علیه السلام) براى وفا به وعده اى که فرموده بودند با معجزه طى الارض از سامراء به جرجان تشریف فرما شدند. جعفر بن شریف مى گوید: سالى قصد حج کردم، و قبل از حج به زیارت امام حسن عسکرى (علیه السلام) در سامراء رفتم. اموالى از شیعیان همراهم بود که باید به آن حضرت مى رساندم. خواستم از آن حضرت بپرسم اموال را به چه کسى بدهم، ولى پیش از آنکه من صحبت کنم حضرت فرمودند: ((به مبارک خادم بده)). عرض کردم: همین کار را کرده ام))، و سپس بیرون آمدم و گفتم: ((شیعیان شما در جرجان به شما سلام مى رسانند)). امام (علیه السلام) فرمود: مگر بعد از مراسم حج به جرجان بر نمى گردى؟ عرض کردم: بر مى گردم. فرمودند: 170روز دیگر اول روز جمعه سوم ربیع الثانى به جرجان وارد مى شوى. آن وقت به مردم اعلام کن که من در آخر همان روز به جرجان مى آیم برو به سلامت. خداوند متعال تو را و آنچه باتوست به سلامت به اهل و اولادت خواهد رسانید. پسرى براى پسرت متولد شده است. نام او را ((صلت)) بگذار، که خداوند به زودى او را به حد کمال مى رساند و او از اولیاء ما خواهد بود. من گفتم یابن رسول الله، ابراهیم بن اسماعیل جرجانى از شیعیان شماست و به دوستان شما هر سال بیش از صد هزار درهم احسان مى کند، و در جرجان از اشخاصى است که متنعم به نعمت هاى الهى است. امام (علیه السلام) فرمودند: ((خداوند به ابو اسحاق ابراهیم بن اسماعیل در مقابل احسانى که به شیعیان ما مى کند جزاى خیر بدهد و گناهان او را بیامرزد و او را پسرى صحیح الاعضاء روزى فرماید که قائل به حق باشد. به ابراهیم بگو: حسن بن على مى گوید: نام پسر خود را احمد بگذار)). راوى مى گوید: از خدمت حضرت مرخص شدم و حج رفتم و بازگشتم، و در روزى که حضرت معین فرموده بودند به سلامت وارد جرجان شدم. هنگامی که اصحاب ما براى تهنیت آمدند، به ایشان گفتم: امام (علیه السلام) مرا وعد داده که در آخر امروز به اینجا تشریف مى آورند. پس مهیا شوید و مسائل و حوائج خود را آماده کنید. شیعیان چون نماز ظهر و عصر را به جا آوردند، در خانه من جمع شدند. ناگاه امام عسکرى (علیه السلام) در همان ساعتى که فرموده بودند وارد شدند. هنگام ورود بر ما سلام کردند و ما به استقبال شتافتیم و دست آن حضرت را بوسیدیم. آنگاه حضرت فرمودند: من به جعفر بن شریف وعده کرده بودم که در آخر این روز نزد شما بیایم. من نماز ظهر و عصر را در سامراء به جا آوردم و نزد شما آمدم تا با شما تجدید عهد نمایم. اکنون شما حوائج و مسائل خود را بیاورید. اول کسى که ابتدا به سؤال کرد نضر بن جابر بود. او گفت: یابن رسول الله، پسر من از هر دو چشم نابیناست، دعا فرمایید تا خداوند دیده هایش را به او برگرداند. حضرت فرمودند او را حاضر کن. او را حاضر کرد و حضرت دست مبارک بر چشمان او کشید و چشمانش روشن شد. پس از او یک یک آمدند و حاجت خود را بیان کردند و حضرت حاجتهاى آنان را بر آورده مى نمودند، تا اینکه حوائج همه را بر آوردند و مسائل آنها را جواب فرمودند و همان روز به سامراء مراجعت نمودند.
* قطب الدین راوندی، سعید بن عبد الله، الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 425 – 426، قم، مؤسسه امام مهدی(عج)، چاپ اول، 1409ق
درباره این روایت، باید به نکاتی توجه شود: 1. جرجان، شهر بزرگی میان طبرستان و خراسان بود که بقایای آن در نزدیکی گنبدکاووس فعلی در استان گلستان قرار دارد. البته در برخی منابع متأخر آنرا همان شهر گرگان فعلی دانستهاند که با توجه به مستندات تاریخی قابل پذیرش نبوده و گرگان فعلی در گذشته استرآباد نام داشت. 2. محتوای این روایت حتی اگر سند روایی محکمی هم نداشته باشد، قابل پذیرش است و میتوان بدان استناد کرد. 3. همانگونه که در روایت به آن تصریح شده، این امر به سیر عادی نبوده و امام با طی الارض این مسافت را عبور کرده است و اصل طی الارض، مورد قبول مسلمانان است.
خدایا! هرکس مرا به بدى قصد کند تو قصدش کن، و هرکس با من مکر ورزد تو با او مکر کن، و مرا از بهرهمندترین بندگانت نزد خود، و نزدیکترینشان در منزلت به تو، و مخصوصترینشان در رتبه به پیشگاهت بگردان، زیرا این همه به دست نیاید جز به فضل تو
تهران - ایرنا - ناکامی آمریکا در عملیات دزدی دریایی و سرقت نفت ایران در پی اقدام بموقع و مقتدرانه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازتاب گستردهای در رسانه های عرب زبان داشت.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری سوریه (سانا) شامگاه چهارشنبه نوشت که سپاه پاسداران ایران امروز تلاش آمریکا برای ربودن یک نفتکش ایرانی در دریای عمان را خنثی کرد.
سانا به نقل از رسانههای داخلی به نقل از یک منبع آگاه ایرانی نوشت: نیروهای آمریکایی یک نفتکش حامل نفت ایران را توقیف و محموله آن را به نفتکش دیگری منتقل کردند اما با انجام عملیات انتقال هوایی (هلی برن) بر روی عرشه نفتکش توسط نیروهای دریایی سپاه پاسداران عملیات دزدی دریایی آمریکا خنثی شد.
خبرگزاری سوریه به نقل از رسانههای داخلی اضافه کرد که سپاه پاسداران نفتکش آمریکایی را تحت کنترل خود درآورد و آن را به سمت آبهای سرزمینی ایران هدایت کرد.
سانا اضافه کرد که پس از در اختیار گرفتن کنترل نفتکش توسط سپاه، چندین کشتی جنگی و بالگرد آمریکایی تلاش کردند تا کنترل نفتکش را دوباره به دست بگیرند اما تلاش آنها برای تغییر مسیر نفتکش که در حال حاضر در داخل آبهای سرزمینی ایران قرار دارد، ناکام ماند.
رسولُ اللَّهِ صلى اللَّه علیه و آله: مَن أدّى إلى اُمّتی حَدیثاً، لِتُقامَ بِه سُنَّةٌ، أو تُثْلَمَ بهِ بِدْعَةٌ، فهُو فی الجَنّةِ؛ پیامبر خدا [حضرت محمد] ﷺ: هرکس به امّت من حدیثی برساند که به سبب آن سنّتی برپا شود، یا بدعتی از میان برود، {جایش} در بهشت است.[۱]
الإمامُ علیٌّ علیه السلام: قالَ رسولُ اللَّهِ صلى اللَّه علیه و آله: اللّهُمَّ ارْحَمْ خُلَفائی، قیلَ: یا رسولَ اللَّهِ ومَن خُلَفاؤکَ؟ قالَ: الّذینَ یَأتونَ مِن بَعدی، یَرْوونَ حَدیثی وسُنَّتی. امام علی (علیه السلام): پیامبر خدا [حضرت محمد] ﷺ فرمود: {خدایا جانشینان مرا رحمت کن!}. عرض شد ای رسول خدا! جانشینان شما چه کسانی هستند؟}.فرمود: (آنان که بعد از من می آیند و حدیث و سنّت مرا روایت می کنند).[۲]
الإمامُ الرِّضا عن آبائه علیهم السلام: قالَ رسولُ اللَّهِ صلى اللَّه علیه و آله: اللّهُمَّ ارْحَمْ خُلَفائی - ثلاثَ مَرّاتٍ - قیلَ لَهُ: (یا رسولَ اللَّه) ومَن خُلَفاؤکَ؟ قالَ: الّذینَ یَأتونَ مِن بَعدی، ویَرْوونَ أحادیثی وسُنَّتی، فیُعَلّمونَها النّاسَ مِن بَعدی. امام رضا (علیه السلام) به نقل از پدرانش: پیامبر خدا [حضرت محمد] ﷺ سه بار فرمود: خدایا! جانشینان مرا رحمت کن. عرض شد: {ای رسول خدا} جانشینان شما چه کسانی هستند؟ فرمود: آنها که بعد از من می آیند و احادیث و سنّت مرا روایت می کنند و پس از من، آنها را به مردم آموزش می دهند.[۳]
الإمامُ الصّادقُ علیه السلام: راویةٌ لِحَدیثِنا یَبُثُّ فی النّاسِ، ویُشَدِّدُ فی قُلوبِ شِیعَتِنا أفْضَلُ مِن ألفِ عابِدٍ. امام صادق (علیه السلام): کسی که حدیث ما را روایت کند و در میان مردم نشر دهد، و دلهای شیعیان ما را {با آن} استوار گرداند، از هزار عابد برتر است.[۴]
الإمامُ الصّادقُ علیه السلام: الرّاویةُ للحَدیثِ المُتَفقِّهُ فی الدِّینِ أفْضَلُ مِن ألفِ عابِدٍ لا فِقْهَ لَهُ ولا رِوایةَ. امام صادق (علیه السلام): راوی حدیثِ دین شناس برتر از هزار عابدی است که دین شناس و راوی حدیث نباشد.[۵]
پی نوشت: [۱]. کنز العمّال: ۲۸۸۱۵، میزان الحکمة جلد ۲ صفحه ۵۱۷. [۲]. کتاب من لایحضره الفقیه: ۴/۴۲۰/۵۹۱۹، میزان الحکمة جلد ۲ صفحه ۵۱۷. [۳]. عیون أخبار الرِّضا: ۲/۳۷/۹۴، میزان الحکمة جلد ۲ صفحه ۵۱۸. [۴]. بحار الأنوار: ۲/۱۴۵/۸، میزان الحکمة جلد ۲ صفحه ۵۱۸. [۵]. بحار الأنوار: ۲/۱۴۵/۹ ، میزان الحکمة جلد ۲ صفحه ۵۱۸ .
در آغاز سخن لازم است به معنای لغوی و اصطلاحی هر دو واژه بپردازیم. 1- معنای لغوی حدیث: برخی از ارباب لغت گفته اند: حدیث مرادف(هم معنای) کلام است و وجه تسمیه به این نام را تجدّد و حدوث تدریجی آن دانسته اند. بعضی دیگر گفته اند: حدیث همان خبر است؛ آن چه که به گفتار یا نوشتار نقل شود؛ مطلق سخن. 2- معنای اصطلاحی حدیث: آنچه که از قول یا فعل یا تقریر معصوم حکایت کند، حدیث می نامند، و بر آن خبر و سنّت و روایت نیز اطلاق شده است.
سیستم ایمنی بدنتان را با این ترکیب ساده خانگی تقویت کنید !
آب پرتقال و گشنیز میتواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن معجزه کند. در صورت تمایل میتوانید کمی هم هویج به ترکیب اضافه کنید تا طعم و مزه آن بهتر شود. هویج منبع خوبی از ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین B۶ است که همگی برای سیستم ایمنی سالم ضرورت دارند. گشنیز نیز طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها را دارد.
آماده کردن ترکیب خانگی برای تقویت سیستم ایمنی
برای تهیه این ترکیب، به ۲ پرتقال، مقداری گشنیز، ۱ هویج متوسط و ۱ قاشق چایخوری آبلیمو نیاز خواهید داشت.
▫️طرز تهیه: پرتقال را پوست بگیرید، و هویج و گشنیز را خرد کنید. همه مواد را داخل دستگاه مخلوط کن بریزید. ترکیب را از صافی رد کنید و نوشیدنی حاصل را بنوشید. به این ترکیب قند اضافه نکنید.
یکی از دعاهای مجرب برای ظهور امام زمان (ع) دعای فرج است که با عبارت «إلهی عَظُمَ البَلاء» آغاز می شود. در روایات آمده است که این دعا را خود حضرت مهدی (عج) به محمد بن احمد بن ابی لیث که از ترس کشته شدن به کاظمین پناه برده بود تعلیم داد. او با خواندن این دعا از مرگ رهایی یافت. دعای فرج برای اولین بار در کتاب کنوز النجاح شیخ طبرسی نوشته شده است و آثاری چون جمال الاسبوع (اثر سید بن طاووس)، وسائل الشیعه (اثر شیخ حر عاملی) و بخش ادعیه مفاتیح الجنان نیز آمده است.
خدایا گرفتاری بزرگ شد و پوشیده بر ملأ گشت و پرده کنار رفت و امید بریده گشت و زمین تنگ شد و خیرات آسمان دریغ شد و پشتیبان تویی و شکایت تنها به جانب تو است، در سختی و آسانی تنها بر تو اعتماد است،
خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست آن صاحبان فرمانی که اطاعتشان را بر ما فرض نمودی و به این سبب مقامشان را به ما شناساندی، پس به حق ایشان به ما گشایش ده، گشایشی زود و نزدیک همچون چشم بر هم نهادن یا زودتر،
کوهها را میبینی و آنها را بیحرکت میپنداری درحالیکه مانند ابر در حرکتاند، [در] آفرینشِ خداوندی که [آفرینشِ] هرچیزی را استوار کرده است [با دقت نظر کن!] مسلّماً او به آنچه انجام میدهید آگاه استو نیز از امیرمؤمنان روایت شده: به موضع سجده خود دست بکش، سپس دندان درد گرفته را مسح کن و بگو:
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگی است و «آنچه در [ظرف] شب و روز آرام و قرار دارد در سیطرۀ مالکیت خداست، و او شنوا[ی صدای همۀ موجودات]، و دانا[ی همۀ امور آنان] است» «[پس او را در آتش انداختند،] گفتیم: ای آتش! بر ابراهیم سرد و بیآسیب باش!» «[آری] بر ضد او نیرنگی [سنگین] به کار گرفتند، پس آنان را زیانکارترین مردم قرار دادیم»، «ندا رسید: مبارکی و خیر یافت هرکه در آتش و هرکه پیرامون آن است و پاک و منزّه [از هر عیب و نقصی] است خداوندی که مالک و مدبّر جهانیان است.»سپس میگویی:
اَللّهُمَّ یا کافِیاً مِنْ کُلِّ شَئٍ وَ لا یَکْفى مِنْکَ شَئٌ اِکْفِ عَبْدَکَ وَابْنَ اَمَتِکَ مِنْ شَرِّ ما یَُخافُ وَ یَُحْذَرُ وَ مِنْ شَرِّ الْوَجَعِ الَّذى یَشْکُوهُ اِلَیْکَ.
خدایا، ای کفایتکننده از هر چیز و از تو چیزی کفایت نمیکند، بندهات و فرزند کنیزت را کفایت کن، از شرّ آنچه میهراسد و پرهیز میکند و از شرّ دردی که از آن به تو شکایت میکند.و نیز روایت شده: کاردی یا برگ خرمایی بگیرد و به آن جانب که درد میکند بمالد و «هفت مرتبه» بگوید:
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگی است، به نام خدا و به خدا، محمّد فرستاده خدا و ابراهیم دوست خداست آرام شو به حق آنکه آنچه در شب و روز است برای او آرام میگیرد به اجازهاش و او بر هر کاری تواناست.و نیز روایت شده: چوبی یا آهنی بر دندانی که درد دارد بگذارد و از جانب آن «هفت مرتبه» افسونش کند:
(72و73 بقره)به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگی است، شگفتا همه شگفت، کرمی [منظور میکرب خاص دندان است که در بین مردم به کرم دندان مشهور شده و دندان پوسیده و سیاه شده را میگویند کرم خورده] در دهان میباشد، استخوان آن را میخورد و خون فرو میریزد، من افسون کنندهام، خدا شفادهنده و کفایت کننده است، معبودی جز خدا نیست و خدا را ستایش، پروردگار جهانیان «و [به یاد آرید] هنگامی که شخصی را کشتید و دربارۀ [قاتل] او به اختلاف و نزاع دچار شدید... تا ... [برای درک حقایق] شاید بیندیشید.»همان طور که ابتدای دعا گفته شد این دعا را «هفت مرتبه» بخواند.مفانیح الجنانسایت عرفان
پناه میبرم به خدایی که آنچه در بیابان و دریا و آسمانها و زمین است برای او آرام گرفت و او شنوا و داناست.و نیز این دعا برای آرام شدن درد گوش، با «هفت مرتبه» خواندن از حضرت امام صادق(علیهالسلام) نقلشده.و همچنین از آن حضرت رسیده: مقداری پنیر بسیار کهنه را بگیر و نرم بکوب و با شیر مخلوط کن و روی آتش حرارت بده و چند قطره در گوشی که درد میکند بریز.نیز برای سردرد؛ بر قدح آبی بخواند:
آیا کافران ندانستهاند که آسمانها و زمین [در ابتدای کار] به هم پیوسته بودند و ما آن دو را شکافته و از هم باز کردیم و هرچیزِ زندهای را از آب پدید آوردیم، آیا [به یگانگی خداوند] ایمان نمیآورند؟سپس آن را بیاشامد.روایت شده است: که هرگاه کسالت یا درد سر برای رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) پیش میآمد، دستها را میگشودند و «فاتحه» و «مُعَوَّذتین» [دو سوره قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ و قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ] میخواندند و به صورت خویش میکشیدند، پس درد از آن حضرت برطرف میشد؛و نیز برای رفع سردرد بر سر دست بکشد و بگوید:
همانا خداوند آسمانها و زمین را از اینکه [از مدارهایشان] منحرف شوند [و فروریزند] بازمیدارد، چنانچه منحرف گردند اَحدی بعد از خدا نمیتواند نگاهشان دارد، قطعاً خداوند همواره بردبار و بسیار آمرزنده است.از «ربیع الابرار» نقلشده: مأمون را در منطقه طرطوس دردسری پیش آمد که راه علاجی برای آن نیافتند، قیصر روم کلاهی برایش فرستاد و به همراه آن نوشت: خبر سردرد تو را شنیدم، این کلاه را فرستادم، بر سر گذاری تا دردت آرام گیرد.مأمون ترسید زهری در آن تعبیه کرده باشد، دستور داد بر سر آورندهاش نهادند، دید ضرری متوجه او نشد، امر کرد بر سر کسی که دچار دردسر بود گذاشتند، دردش آرام گرفت، آنگاه بر سر خود گذاشت و از درد رهایی یافت، شگفتزده شد، کلاه را شکافت، دید در آن نوشته شده:
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگی است، چه بسیار نعمتی برای خدا است که در رگی ساکن است، حم عسق، دردسر نکشند از آن و بیهوش نگردند از کلام خدا، خاموش شد آتش و هیچ نیرو و توانى نیست جز به خداى [بلندمرتبه بزرگ]، روان شد سود دارو در تو، چنانکه روان میشود باران بهاری در شاخه درخت.
دعا و وردهای درد شقیقه
بر محلّ درد دست بگذار و «سه مرتبه» بگو:
یَا ظاهِراً مَوْجُوداً، وَیَا باطِناً غَیْرَ مَفْقُودٍ ارْدُدْ عَلَىٰ عَبْدِکَ الضَّعِیفِ أَیادِیَکَ الْجَمِیلَةَ عِنْدَهُ، وَأَذْهِبْ عَنْهُ مَا بِهِ مِنْ أَذىً إِنَّکَ رَحِیمٌ قَدِیرٌ.
ای آشکار موجود، ای نهان گم نشده، به نزد بنده ناتوانت نعمتهای زیبایت را بازگردان و آنچه آزار بر اوست از او برطرف کن، به درستی که تو مهربان و توانایی.مقاتیج الجنانسایت عرفان
در خجسته سالروز ولادت با سعادت پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مسئولان نظام و مهمانان شرکتکننده در کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، دو وظیفه مهم برای امت اسلامی را «تبیین و ترویج جامعیت اسلام در همه شئون زندگی بشر» و «تقویت اتحاد مسلمانان» خواندند و خاطرنشان کردند: وحدت اسلامی یک امر اصولی و فریضه قرآنی است و تحقق هدف والای ایجاد تمدن نوین اسلامی بدون اتحاد شیعه و سنّی ممکن نیست. حضرت آیتالله خامنهای با تبریک این دو میلاد مسعود به ملت ایران و به همه امت اسلامی و آزادگان جهان، ولادت حضرت ختمی مرتبت را حادثهای بسیار عظیم و سرآغاز دورهای جدید از تفضلات الهی در زندگی بشر خواندند و افزودند: خداوند با ابلاغ برنامه کامل سعادت بشر به پیامبر، او را مأمور به اجرا و مطالبه این برنامه از پیروان خود کرد بنابراین مؤمنین در هر دورهای از زمان باید وظایف خود را بشناسند و به آن عمل کنند.