شهادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها تسلیت باد
شهادت مظلومانه بانوی صبر و استقامت ،حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) تسلیت باد
مطالب مرتبط: حضرت زینب (س) ، اهل بیت (ع) ، شهادت
“حضرت زینب(س)” در ۱۵ رجب سال ۶۳ هجری قمری از دنیا رفت. بانوی قهرمانی که پس از شهادت “امام حسین(ع)”، ارائه نهضت عاشورا را به دوش کشید و پرچمدار این قیام بود در ضمن سفری که به همراه همسر گرامیشان “عبدالله بن جعفر” به شام بودند به لقاءالله پیوستند و بدن مطهر ان بانوی بزرگوار در همان جا دفن گردید. “زینب(س)” که از همه سو نسبش به معصومین می رسد، مستعلی است که راه پیش روی آنان که می خواهند در راه عقیده شان انقلاب کنند، روشن ساخت. او که روح ظلم ستیزی را از مادرش فاطمه زهرا و پدرش حیدر کرار به ارث می برد، در راه افشای ظلم و احقاق حق، با کلام غرّای خویش از هیچ فداکاری و جانفشانی دریغ نمیورزید.
در تداوم نهضتی که “حضرت زهرا(س)” در حمایت از امام معصوم زمان خویش و انقلاب علیه باطل در پیش گرفت، “حضرت زینب(س)” نیز در واقعه کربلا، دوشادوش امام معصوم حضور داشت و پس از شهادت او نیز پیام قیامش را دبه گوش تمام جهانیان ابلاغ کرد.
“حضرت زینب(س)” هنگامی که به سال های تشکیل زندگی نزدیک شد، از این امر پسندیده الهی سرباز نزد؛ امّا در ازدواج با پسر عموی خویش شرطی بسیار نیکو قرار داد: اینکه هرگز و در هیچ لحظه ای از برادرش “اباعبدالله” جدا نشود.
نقش آن حضرت در قیام عاشورا، صرفاً نباید از دیدگاه احساسی و روابط نَسَبی تحلیل کرد؛ بلکه در آن واقعه، “حضرت زینب(س)” خود را فردی می بیند که باید از جان امام خویش محافظت کند و در رکاب او باشد در آن حادثه و مصیبت مهیب که تمام بار غم و اندوه، بر دوش “حضرت زینب(س)” بود و او باید آغوش تسکین خود را به روی تک تک بازندگان عاشورا می گشود، و در مقام الگو و مقتدای تمام حاضرین صحنه عاشورا قرارداشت به همین لحاظ، هرگز لحظهای زیر بار غم و ماتم قامت خم نکرد و آزادگی و غرور و حیا و عفت خویش را از یاد نبرد. او بهترینم نمونه برای زنان آزاده و خدا جوی روزگار است.
برای “حضرت زینب(س)” القاب فراوانی ذکر کرده اند؛ از جمله آنها میتوان؛ «عقیله بنی هاشم »، «ام المصائب »، « عارفه»، «عامله »،«زاهده »،«باکیه»، و «صدیقه صغری » را نام برد.
در بیان مقام علمی آن حضرت همین بس که ایشان در زمان اقامت پدر بزرگوارش در کوفه، برای زنان، مجلس تفسیر قرآن بر پا می کرد و در زمان بیماری “امام سجاد(ع)” مردم برای پاسخ سوالات شرعی خود، مرجعی جز “حضرت زینب(ع)” نداشتند.
پیام عاشورا که توسط “حضرت زینب(س)” به تمام زنان روزگار ابلاغ می شود، شناخت رسالت سیاسی و پشتیبانی از مبارزه شهیدان، تلاش اجتماعی همراه با عفاف و پاکدامنی و شهید پروری و تربیت نسلی شهادت طلب است.
زینب که نماینده بود زهرا را
بگرفته بدست رشته ی دلها را
از صبر خدائی است که با آن همه غم
شیرازه کند کتاب عاشورا را
وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد
ــ سالروز شهادت “زینب کبری(س)”، دخت علی مرتضی، پیام آور کربلا، الگوی شکیبایی و تقوا، عابده آل “علی(ع)” و “عقیله بنی هاشم” را به تمام پویندگان راه ولایت و عاشقان خط سرخ شهادت تسلیت می گوییم.