سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان
این نقش مانَد از قلمت یادگار عمر

«نوشته های فرهنگی و اجتماعی و سبک زندگی ، شهدا و مدافعین حرم»

باید انسانها، هم آموزش داده شوند و هم تزکیه شوند، تا این کره‌ى خاکى و این جامعه‌ى بزرگ بشرى بتواند مثل یک خانواده‌ى سالم، راه کمال را طى کند و از خیرات این عالم بهره‌مند شود. مقام معظم رهبری

التماس دعا
برادر شما شکیبا

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها
امکانات

۱۰ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

قیام حضرت مهدی (عج) در  قرآن

قرآن کریم درباره امام زمان(عج) مانند بسیاری از موضوعات دیگر به صورت کلّی و اصولی بحث نموده است یعنی از تشکیل حکومت عدل جهانی و پیروزی نهایی صالحان در روی زمین سخن به میان آورده است و این دسته از آیات الهی که بیش از صد آیه است مفسّران عالی‌قدر اسلامی به استناد روایات و اخبار معصومین علیهم السلام این دسته از آیات را مربوط به موضوعات مهدویت و ظهور و قیام حضرت ولی عصر(عج) می دانند.

و بیش از پانصد روایت از نبی مکرّم اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) در تفسیر این گونه آیات نقل شده است.

ما در این جا به چند قسم از آیات و روایاتی که در تفسیر و توضیح آنها است اشاره می کنیم.

1  - خداوند در قرآن کریم می فرماید:

وَ لَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ . (انبیاء/105)

و در حقیقت، در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را بندگان شایسته ما به ارث خواهند برد.

 امام باقر (ع)  فرمودند:

این بندگان صالح که وارثان زمین شوند اصحاب حضرت مهدی(عج) در آخرالزمان  هستند.

2- و نیز خداوند در قرآن می فرماید :

وَ نُرِیدُ أَنْ نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ . (قصص/5 )

و ما اراده کردیم بر کسانى که در آن سرزمین، فرو دست شده بودند، منتّ نهیم و آنان را پیشوایان مردم گردانیم و ایشان را وارثان زمین قرار دهیم.

این آیه بشارتی به تحقق مشیت الهی بر حکومت مستضعفان و زوال حکومت ستمگران است که نمونه آن حکومت پیامبر(ص) و ظهور اسلام بر تهی دستان عربستان بود و نمونه گسترده تر آن در حکومت عدالت گستر حضرت مهدی (عج) خواهد بود.  

حضرت علی )ع( در نهج البلاغه فرمودند:

دنیا پس از چموشی و سرکشی همچون شتری که از دادن شیر به دوشنده اش خودداری  کرده به ما روی می آورد.»

سپس این آیه را تلاوت فرمود:  وَ نُرِیدُ أَن نَّمُنَّ علَى الَّذینَ ... .

درتفسیر  نورالثقلین از امام علی(ع) روایت می کند که در مورد این آیه فرمودند:

این گروه، آل محمّد (ع)  هستند  که خداوند آنها را بعد از زحمت و فشاری که بر آنها وارد می شود بر می انگیزد و به آنها عزت می‌دهد و دشمنان شان را خوار می کند. ( نورالثقلین ، ج 4 ، ص110 )

3- همچنین در آیه 9 سوره صف می فرماید:

هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ (صف/9) و (توبه/33)

او کسى است که پیامبرش را با هدایت و دین درست فرستاد تا آن را بر هر چه دین است پیروز گرداند، هر چند مشرکان خوش نداشته باشند.

در تفسیر البرهان آمده است امام صادق (ع) در تفسیر این آیه فرمودند:

به خدا سوگند هنوز تأویل این آیه نازل نشده است و نخواهد شد تا آن که قائم(عج) خروج کند، وقتی او خروج کرد هیچ کافر و منکر به خدا نمی ماند مگر این که از خروج آن جناب ناراحت می شود. (کمال الدین وتمام النعمة: ۲، ۶70)

 

مطالب مرتبط: امام زمان (عج) و انتظار و ظهور ، قرآن کریم

موضوعات: امام زمان (عج) و انتظار ظهور مطالب عمومی و متفرقه قرآن کریم ؛ خواص آیات و سوره ها
۱ نظر موافقین ۳ ۳۰ دی ۹۹ ، ۱۴:۱۷
ع . شکیبا---۷۰۵

برنامه عزاداری ایام فاطمیه (س) در حضور رهبر انقلاب اعلام شد

رهبر من - حاج میثم مطیعی

  دریافت

موضوعات: مقام معظم رهبری صدا و آهنگ، مداحی، سخنرانی
۰ نظر موافقین ۱ ۲۶ دی ۹۹ ، ۱۴:۲۹
ع . شکیبا---۳۲۴

فرار شاه از ایران

فرار محمدرضا پهلوی از ایران در 26 دی ماه 1357 ش

محمدرضا پهلوی، پس از عدم موفقیت دولت نظامی ازهاری در برقراری نظم و آرامش و رفع اعتصاب‌ها که اقتصاد کشور را فلج کرده بود، به رهبران جبهه ملی روی آورد. پس از ناکامی جمشید آموزگار، جعفر شریف امامی و ازهاری در مهار کردن امواج خشم و نفرت عمومی مردم در جریان نهضت اسلامی، شاه آخرین تیر خود را رها کرد و سعی کرد با انتخاب یکی از اعضای جبهه ملی که به ظاهر از مخالفان شاه باشد، خشم مردم را فرو نشاند. به همین جهت شاپور بختیار به شرط گرفتن اختیارات کامل و خروج شاه از کشور بعد از رای اعتماد مجلسین به دولت، نخست وزیری را پذیرفت.

سرانجام در روز 26 دی سال 1357 شمسی، شاه پس از سالها ظلم و جنایت در حق مردم مسلمان ایران، به همراه همسرش، ایران را به سمت مصر ترک کرد، در حالی که حتی نزدیک ترین حامیان و اربابانش هم از پذیرفتن او امتناع کردند. پس از فرار شاه، ملت با آمدن به خیابان ها و اظهار شادمانی و پخش گل و شیرینی، این پیروزی بزرگ را جشن گرفتند و این زمانی بود که رژیم پهلوی پس از 50 سال حکومت استبدادی، روزهای پایانی عمر خود را سپری می‌کرد؛ چنان که در کمتر از یک ماه پس از فرار شاه، طومار عمر 2500 ساله شاهنشاهی ایران در هم پیچیده شد.

فرار شاه از ایران به زبان ساده

مطالب مرتبط :دهه فجر ، امام خمینی(ره) ، فرار شاه

موضوعات: انقلاب اسلامی و دهه فجر اطلاعات عمومی
۱ نظر موافقین ۰ ۲۳ دی ۹۹ ، ۱۱:۵۶
ع . شکیبا---۲۲۶

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (جمعه) در سخنانی تلویزیونی به مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم، بر ضرورت حراست از یاد و نام این قیام تعیین‌کننده و مضمون دینی و ضدّامریکایی آن تأکید کردند و با افتخارآمیز خواندن تولید واکسن کرونا در کشور، گفتند: حضور منطقه‎ای و ثبات‌آور و افزایش قدرت دفاعی و موشکی ایران ادامه خواهد یافت، در مورد برجام هم ما اصرار و عجله‌ای برای بازگشت امریکا نداریم مهم این است که تحریم‌ها باید فوری و کامل برداشته شود.
رهبر انقلاب اسلامی قبل از بیان مباحث اصلی خود درباره حماسه ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم و برخی مسائل روز، از حضور حماسی و خودجوش مردم در تجلیل از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی قدردانی و تأکید کردند: این فعالیت خودجوش و حماسه‌گونه، ناشی از عواطف، بصیرت و انگیزه‌های عالی مردم بود و روح تازه‌ای در کالبد کشور و ملت دمید.
ایشان همچنین از تجمع بزرگ و شگفت‌انگیز مردم عراق در بغداد و چند شهر دیگر در سالگرد این دوشهید بزرگ تجلیل کردند و یاد همراهان سردار سلیمانی و ابومهدی (شهیدان پورجعفری، مظفری‌نیا، طارمی، زمانی‌نیا) و نیز شهدای عراقی همراه را گرامی داشتند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با بزرگداشت یاد شهدای جانباخته کرمان در مراسم تشییع سردار سلیمانی و نیز شهیدان جان‌باخته در حادثه بسیار تلخ و ناگوار سانحه هواپیمایی در آسمان تهران، از خداوند متعال برای آن عزیزان لطف و رحمت و برای بازماندگان صبر و تسلّا و آرامش مسألت کردند.
 رهبر انقلاب افزودند: مسئولان نیز در این زمینه وظایفی دارند که به آنها تذکر داده شده است.

مطالب مرتبط: مقام معظم رهبری ، قیام 19 دی ، برجام ، کرونا

موضوعات: مقام معظم رهبری
۰ نظر موافقین ۱ ۲۰ دی ۹۹ ، ۱۴:۲۱
ع . شکیبا---۱۸۱

https://statics.imam-khomeini.ir/UserFiles/fa/Images/News/2015/aks-0000-hn-aks-101,8-30.jpg

اسلام و حکومت اسلامی در مکتب امام خمینی (ره)

اسلام و حکومت اسلامی پدیده‌ی الهی است که با به کار بستن آن سعادت فرزندان خود را در دنیا و آخرت به بالاترین وجه تأمین می کند و قدرت آن دارد که قلم سرخ بر ستمگری‌ها و چپاولگری‌ها و فسادها و تجاوزها بکشد و انسانها را به کمال مطلوب خود برساند. و مکتبی است که برخلاف مکتب‌های غیر توحیدی ، در تمام شئون فردی و اجتماعی و مادی و معنوی و فرهنگی و سیاسی و نظامی و اقتصادی دخالت و نظارت دارد و از هیچ نکته ، ولو بسیار ناچیز که در تربیت انسان و جامعه و پیشرفت مادی و معنوی نقش دارد فروگذار ننموده است ؛ و موانع و مشکلات سر راه تکامل را در اجتماع و فرد گوشزد نموده و به رفع آنها کوشیده است .

اینک که به توفیق و تایید خداوند، جمهوری اسلامی با دست توانای ملت متعهد پایه‌ریزی شده ، و آنچه در این حکومت اسلامی مطرح است اسلام و احکام مترقی آن است ، بر ملت عظیم‌الشأن ایران است که در تحقق محتوای آن به جمیع ابعاد و حفظ و حراست آن بکوشند که حفظ اسلام در راس تمام واجبات است ، که انبیای عظام از آدم - علیه السلام – تا خاتم النبیین - صلی الله علیه و آله و سلم - در راه آن کوشش و فداکاری جانفرسا نموده اند و هیچ مانعی آنان را از این فریضه بزرگ بازنداشته ؛ و همچنین پس از آنان اصحاب متعهد و ائمه اسلام -علیهم صلوات الله- با کوشش‌های توان‌فرسا تا حد نثار خون خود در حفظ آن کوشیده اند.

و امروز بر ملت ایران ، خصوصا، و بر جمیع مسلمانان ، عموما، واجب است این امانت الهی را که در ایران به طور رسمی اعلام شده و در مدتی کوتاه نتایج عظیمی به بار آورده ، با تمام توان حفظ نموده و در راه ایجاد مقتضیات بقای آن و رفع موانع و مشکلات آن کوشش نمایند. و امید است که پرتو نور آن بر تمام کشورهای اسلامی تابیدن گرفته و تمام دولت‌ها و ملت‌ها با یکدیگر تفاهم در این امر حیاتی نمایند، و دست ابرقدرت‌های عالم‌خوار و جنایتکاران تاریخ را تا ابد از سر مظلومان و ستمدیدگان جهان کوتاه نمایند.

بخشی از وصیت‌نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره)

مطالب مرتبط : امام خمینی(ره) ، حکومت اسلامی ، اسلام ،

موضوعات: امام خمینی (ره)
۰ نظر موافقین ۰ ۱۹ دی ۹۹ ، ۰۷:۰۲
ع . شکیبا---۱۷۵

مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله مصباح یزدی را تسلیت گفتند.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این خسارتی برای حوزه‌ی علمیه و حوزه‌ی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشه‌ی دینی و نگارش کتب راه‌گشا، و در تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار، و در حضور انقلابی در همه‌ی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کم‌نظیر است. پارسایی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلندمدت است.

اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز می باشم، به خاندان گرامی و فرزندان عالم و صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزه‌ی علمیه تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت می نمایم.

سیّدعلی خامنه‌ای

۱۳ دی ۱۳۹۹

مطالب مرتبط :  علما و بزرگان ، آیت الله مصباح یزدی ، رهبر معظم انقلاب

موضوعات: مقام معظم رهبری علما و بزرگان
۰ نظر موافقین ۲ ۱۳ دی ۹۹ ، ۱۰:۵۱
ع . شکیبا---۲۱۲

مصباح انقلاب در کلام رهبر انقلاب

درپی درگذشت علامه مجاهد؛

مصباح انقلاب در کلام رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب یکی از موفقیت‌های علامه مصباح یزدی را تربیت شاگردانی می‌دانند که حاصل تلاش ایشان در مؤسسه در راه حق و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی بود: «خوشبختانه یکی از موفقیت‌های آقای مصباح یزدی در قم این است که ایشان برخلاف خیلی از فضلای ما که فضلشان در خودشان منحصر مانده، فضلش در شاگردان خوب سرریز شده است.»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بدون تردید طی سال‌های گذشته هیچ شخصیتی همچون علامه محمد تقی مصباح یزدی مورد تمجید و تایید رهبر انقلاب قرار نگرفته است. دقت و تامل در جنس تعابیر معظم له در مورد علامه مصباح یزدی نشان میدهد ایشان جایگاه یگانه ای برای علامه مصباح یزدی در فضای فکری و سیاسی کشور قائل هستند. رهبر انقلاب تاکنون بارها و بارها در تجلیل از شخصیت این فیلسوف انقلابی سخنانی را بیان داشته اند.

در ادامه به قسمت‌هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب درخصوص جایگاه و ویژگی‌های علامه مصباح یزدی را می‌خوانید؛

موضوعات: مقام معظم رهبری علما و بزرگان عکس و تصویر و طراحی
۰ نظر موافقین ۰ ۱۳ دی ۹۹ ، ۱۰:۴۷
ع . شکیبا---۲۲۲

https://idc0-cdn0.khamenei.ir/ndata/news/44565/C/13981013_0244565.jpg

۱۲ تعبیر ویژه رهبر انقلاب درباره سردار سلیمانی

او آرزو داشـت؛ بـرای شهیدشـدن گریـه میکـرد؛ خــب خیلــی از رفقایــش هــم رفتــه بودنــد و هم داغـدار رفقایـش هـم بـود، اما در خـودش شـوق بـه شـهادت جـوری بـود کـه اشـک او را جــاری می کــرد؛ بــه آرزوی خــودش رســید

نشریه خط حزب‌الله در این شماره براساس بیانات رهبر انقلاب، ویژگی‌های سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و ثمرات مجاهدت و شهادت او را مرور کرده‌است که در ادامه می خوانید؛

۱. اهل معنویت و اخلاص
اهل معنویت و اخلاص و آخرت جویــی بــود؛ واقعــا معنــوی بــود، واقعـا اهل معنـا و اهـل اخلـاص بـود، و اهـل تظاهـر نبـود. ۹۹/۹/۲۶

۲. بشدت انقلابی
در مســائل داخــل کشــور اهــل حــزب و جنــاح و ماننــد اینهــا نبــود، ِ ِلکن بشدت انقلابی بود. انقلاب و انقلابی‌گری، خط قرمز قطعی او بود. ذوب در انقلاب بود، انقلابی گـری خـط  قرمـز او بـود.بشـدت پایبند بـه انقـلاب، پایبند بـه خط مبـارک و نورانـی امـام راحـل (رضوان ا... علیــه) بــود. ۹۸/۱۰/۱۸

۳. شجاع و با تدبیر
شــهید ســلیمانی، هــم شــجاع بــود، هــم بــا تدبیــر بــود. بعضی هــا شــجاعت دارنــد اما تدبیــر و عقــل لازم بــرای بــه کار بــردن ایــن شــجاعت را ندارنــد. بعضی هــا اهــل تدبیرند و اهـل اقـدام و عمـل نیسـتند،  دل و جگـر کار را ندارنـد. ایـن شـهید عزیـز ما هــم دل و جگــر داشــت هــم بــا تدبیــر بــود. ۹۸/۱۰/۱۸

حــاج قاســم صــد بــار در معــرض شـهادت قـرار گرفتـه بـود؛ ایـن بـار اول نبود ولــی در راه خــدا، در راه انجــام وظیفــه، در راه جهـاد فی سـبیل ا... پـروا نداشـت. ۹۹/۱۰/۱۳

۴. پرکار
بیســت و چهار ســاعت فــرض کنیــد در فــلان کشــور گذرانــده، نــوزده سـاعت کار کـرده! بـا ایـن، بـا آن، بنشـین، مجـاب کـن، اسـتدلال کـن، حـرف بـزن. چـرا؟ بـرای اینکـه او را بـه یـک نتیجـه ی مطلـوب برسـاند.حــاج قاســم ایــن جــوری بــود. ۹۸/۱۰/۱۳

۵. فداکار و نوع دوست
از طرفـی روحیه فـداکاری و نوع دوسـتی داشـت، یعنـی برایـش ایـن ملت و آن ملت و مانند اینها [مطـرح] نبـود. نوع دوسـت بـود، واقعـا حالـت فـداکاری بـرای همـه داشـت. ۹۹/۹/۲۶

۶. اهل درایت
دارای درایت و تیزهوشـی بـود. این مسـئله بـروز یـک جریـان ِ به ظاهـر مذهبـی متمایـل بـه یکـی از فرقه هـا و علیـه مقاومـت را ایشان مدت ها قبـل پیش بینـی کـرد. بعد از مدتی داعـش بـه وجـود آمـد. آدم بادرایتـی بـود، آدم باهوشـی بـود. در اداره ی امـوری کـه بـا کشـورها ارتبـاط داشـت و او در آنهـا دخیـل بـود، بـا کمـال عقـل و درایـت رفتـار میکـرد. ۹۹/۹/۲۶

۷. تربیت یافته مکتب امام (ره)
سردار شهید قاسـم سـلیمانی نمونه برجسته ای از تربیت شـدگان اسلام و مکتب امام خمینـی(ره) بـود. او همـه عمـر خـود را بـه جهـاد در راه خـدا گذرانیـد. ۹۹/۱۰/۱۳

۸. مراقب حدودی شرعی
هــم یــک فرمانــده جنــگاور مسلط بر عرصــه نظامــی بــود، هــم در عیــن حــال بشدت مراقــب حــدود شــرعی بــود. در میــدان جنــگ، گاهــی افــراد حــدود الهــی را فرامــوش می کننــد، می گوینــد وقــت ایــن حرفهــا نیســت؛ او نــه، او مراقــب بــود. آنجایی کـه نبایـد سلـاح بـه کار برود، سلـاح  به کار نمی برد؛ مراقــب بــود کــه بــه کســی تعدی نشــود، ظلــم نشــود. ۹۹/۱۰/۱۸

۹. تبلور ارزش های ایرانی
قهرمـان ملت ایـران است. بخاطر اینکه ملت ایران داشـته های فرهنگـی خـودش و معنـوی خــودش و انقلابــی خــودش را و ارزشـ ـهای خـودش را در او متبلـور دیـد. فقـط انقلابی هـا نبودنـد کـه او را تکریـم کردنـد ... چـرا؟ بـه خاطـر همیـن: تبلـور ارزشـهای فرهنگـی ایرانـی و ایـران بــود؛ ایــن خیلــی بــاارزش اســت. ۹۹/۹/۲۶

۱۰. عاشق شهادت
او آرزو داشـت؛ بـرای شهیدشـدن گریـه میکـرد؛ خــب خیلــی از رفقایــش هــم رفتــه بودنــد و  هم داغـدار رفقایـش هـم بـود، اما در خـودش شـوق بـه شـهادت جـوری بـود کـه اشـک او را جــاری می کــرد؛ بــه آرزوی خــودش رســید. ۹۹/۱۰/۱۳

۱۱. شهید پیروز
شهید سلیمانی به هر دو حُسنیین رسید؛ هم پیروز شد -چند سال است که در منطقه، پیروز میدان شهید سلیمانی است، مغلوب میدان، آمریکا و عوامل آمریکایند؛ در همه‌ی این منطقه این‌ جور است- هم به شهادت رسید؛ یعنی خدای متعال کِلتَا الحُسنَیَین را به این شهید عزیز داد. ۱۳۹۸/۱۱/۲۹

۱۲. قهرمان شکست استکبار
شــهید ســلیمانی، هــم در زمــان زنــده بودنــش اســتکبار را شکســت داد، هــم بــا شــهادتش شکســت داد. همــه دنیــا قبــول کردنــد کــه آمریــکا در عــراق و ســوریه -بخصـوص در عراق- بـه مقاصد خــودش نرســیده. قهرمــان ایــن کار ســلیمانی بــود. پــس از شــهادت هــم دشــمنان را شکســت داد. ایــن تشــییعی کــه در ایــران و عــراق شــد ژنرال هـای جنـگ نـرم اسـتکبار را متحیر کــرد.

خبرنامه دانشجویان ایران

https://idc0-cdn0.khamenei.ir/ndata/news/44565/C/13981013_0444565.jpg

مطالب مرتبط : حاج قاسم سلیمانی ، مدافعین حرم ، شهیدان

موضوعات: مقام معظم رهبری شهیدان مدافعین حرم
۰ نظر موافقین ۱ ۰۹ دی ۹۹ ، ۲۲:۳۵
ع . شکیبا---۳۹۶

حقوق والدین بر فرزندان

یکی از بحث‌های مهم و ارزشمندی که همواره در جوامع انسانی مطرح بوده و هست، بحث حقوق است که با زندگی انسان‌ها ارتباط مستقیم دارد و از طبیعت اجتماعی بودن انسان سرچشمه گرفته است.

موضوع حقوق در مکتب انبیای الهی، به‌ویژه در مکتب نورانی اسلام مورد توجه خاص قرار گرفته و با عبارت‌ها و تعبیر‌های مختلفی از آن سخن به میان آمده است.

از منظر اسلام، انسان در مقابل تمام نعمت‌های الهی پیرامون خود، موظف و مسئول است. او باید در عین استفاده و بهره‌مندی از این نعمت‌ها شکرگزار لطف الهی باشد و حقوق آنها را به جا آورد؛ از جمله این نعمت‌ها، نعمت داشتن پدر و مادر است؛ پدر و مادری که زحمت‌های زیادی را با دل و جان برای رشد و پرورش فرزند متقبل می‌شوند.

خداوند کریم در قرآن مجید در 23 آیه صراحتاً و یا ضمناً فرزندان را به رعایت این حقوق امر فرموده است.[1]

پیامبران بزرگ، بهترین الگوهای بشری هستند که پیامبر اکرم(ص) در میان همه آنها درخشش و ویژگی خاصی دارد؛ بنابراین به‌عنوان «اسوه حسنه» برای رهپویان راه کمال و سعادت، معرفی شده است.

حق والدین بر فرزندان از دیدگاه پیامبر(ص)

وقتی آیه «و بالوالدین احسانا» نازل شد، شخصی از حضرت رسول(ص) پرسید: «منظور از احسان چیست؟» حضرت فرمود: «نیکو صحبت کردن؛ و آنچه از شما درخواست می‌کنند، برآورده‌کردن، هر چند خودتان به آن نیازمند باشید.»[2]

افضل اعمال

شخصی نزد حضرت رسول(ص) آمد و عرض کرد: «افضل اعمال نزد خداوند چیست؟» حضرت(ص) فرمود: «محبوب‌ترین عمل نزد پروردگار، نماز است.» آن مرد عرض کرد: «بعد از آن؟» فرمود: «محبت به والدین و جهاد فی سبیل‌الله.»[3]

حق والدین بر فرزند

شخصی خدمت پیغمبر اسلام(ص) آمد و عرض کرد: «حق والدین بر فرزند چیست؟» حضرت فرمود: «آنها را با اسم صدا نزند، جلوتر از آنها راه نرود، پیش از آنها ننشیند و کاری نکند که مردم، پدرش را لعنت کنند.»[4]

اطاعت‌کردن از پدر و مادر

موضوعات: مذهبی فرهنگی پدر و مادر ، والدین
۰ نظر موافقین ۰ ۰۶ دی ۹۹ ، ۰۰:۰۲
ع . شکیبا---۱۳۷۶

بسم الله الرحمن الرحیم

https://panet.ir/wp-content/uploads/2017/12/19428134341911231377417424712017279132123132.jpg

 چند دعا جهت سازگاری همسر:

 

وَ مِنَ الأَنْعَامِ حَمُولَةً وَ فَرْشًا کُلُواْ مِمَّا رَزَقَکُمُ اللّهُ وَ لاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ

آیه ۱۴۲ سوره انعام

 --------------------------

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ اتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ .

آیه 200 سوره آل عمران

--------------------------

«الرّجالُ قَوامُونَ عَلَی النّسَاء» «مردان سرپرست و نگهبان زنانند.»

آیه ۳۴ از سوره مبارکه نساء

 --------------------------

رَبِّ قَدْ آتَیْتَنِی مِنَ الْمُلْکِ وَ عَلَّمْتَنِی مِنْ تَأْوِیلِ الْأَحَادِیثِ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِیِّی فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ تَوَفَّنِی مُسْلِمًا وَ أَلْحِقْنِی بِالصَّالِحِینَ ﴿۱۰۱﴾

 آیه 101 سوره یوسف

 --------------------------

نوشتن و همراه داشتن سوره مبارکه زخرف هم مؤثر است. ان شاءالله

 

 سایت دعاها و اذکار الهی:

محبت و مسخر کردن و آشتی و صلحخواص آیات قرآن مجید

دعاهای رفع گرفتاری در این وبلاگ

 دعاها و ذکرها  

موضوعات: مذهبی خانواده سبک زندگی قرآن کریم ؛ خواص آیات و سوره ها دعاها و ذکرها اخلاق اسلامی
۰ نظر موافقین ۱ ۰۵ دی ۹۹ ، ۱۷:۳۰
ع . شکیبا---۸۱۹