سخنان ابراهیم حاتمیکیا در دیدار با آیت الله سیدابراهیم رئیسی/ مشهد مقدس
به گزارش جهان نیوز،حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار ابراهیم حاتمیکیا اظهار داشت: مجاهدان دوران دفاع مقدس و جبهه مقاومت باید از سوی همه فارغ از مذهب و قومیت مورد توجه و تقدیر قرار بگیرند، چرا که این عزیزان قهرمانان ملی هستند.
تولیت آستان قدس رضوی(ع) ادامه داد: دفاع از سرزمین بین همه ملتهای جهان جزو حماسههای ملی محسوب میشود و نسلهای مختلف بهعنوان یک افتخار ملی از آن یاد کنند، اما متأسفانه برخی در کشور ما نسبت به هشت سال دفاع مقدس چنین نگاهی ندارند.
رئیسی افزود: سخنان آقای حاتمیکیا، جشنواره فیلم فجر امسال را کاملاً تحتالشعاع قرار داد. این سخنان برای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی یک قوت قلب بود که نشان داد خطشکنهای عرصه هنر فاخر پای ارزشهای انقلاب اسلامی ایستادهاند؛ هجمهها به فیلم «بهوقت شام» نشانه تأثیرگذاری این اثر هنری است.
در همین حال، براهیم حاتمیکیا نیز در دیدار اظهار داشت: آیا اگر فیلمی در نفی نظام اسلامی ساخته شود، سینمای مستقل است ولی اگر از رشادتها و جانفشانیهای این ملت سخنی بیان شود، سینمای وابسته است؟
وی افزود: اگر این وابستگی است، همچنانکه در جشنواره فجر گفتم به وابستگی به ارزشها و از جانگذشتگی مردم کشورم افتخار میکنم.
حاتمی کیا تصریح کرد: برخی میخواهند با هجمه به آثار هنری انقلابی، فیلمسازان جوان را دلسرد و از رویشهای پر توان در عرصه هنر انقلاب اسلامی جلوگیری کنند.
*قسم میخورم برای «به وقت شام» خودم را ذرهای نمیدانم
ابراهیم حاتمیکیا همچنین در مراسم اکران فیلم «به وقت شام» برای خانواده شهدای مدافع حرم در پردیس سینمایی هویزه مشهد، اظهار کرد: قسم میخورم برای «به وقت شام» خودم را ذرهای نمیدانم.
کارگردان «به وقت شام» ادامه داد: فیلمهای عملیات مدافعان حرم در عراق و سوریه را زیاد نگاه کردهام، جنس عملیات آنجا بسیار متفاوت است و خیلی در غربت عمل میشود، چیزی که ما در جنگمان نداشتیم.
وی اضافه کرد: جنگ ما در خاک خودمان بود و در شرایط پرقدرتی به سر میبردیم، عقبه و پشتوانهمان خیلی محکم بود، رزمندگان ما مفتخر برمیگشتند اما در مورد مدافعان حرم بهویژه در اوایل جنگ سوریه وضعیت به شدت غمانگیز بود.
حاتمیکیا خطاب به خانواده شهدای مدافع حرم، گفت: به وقت شام را برای شما نمیتوانم بسازم، این فیلم را ساختم تا بقیه ببینند.
وی درخصوص یکی از صحنههای فیلم، اشاره کرد: برای ساخت یکی از صحنههای فیلم که در آن داعش از سر بریدن اسرا فیلمبرداری میکند، 4 روز دنیا برایم تیره و تار بود، پس من نمیتوانم حس شما را منتقل کنم. گمان میکنم تنها ذرهای از شما را آنهم با عالم خودمان به دیگران منتقل میکنم.
این کارگردان انقلابی ادامه داد: معتقدم سینما چنین قدرتی ندارد که بتواند این حس را منتقل کند. عالمی که ما به عنوان اهالی سینما در آن نفس میکشیم مشابه همین بچههای فاطمیونی است که شهید برمیگشتند و نباید صدایش را درمیآوردم و باید به اسم دیگری میبود، یا بچههایی که میآمدند و میگفتند مثلا در کردستان و غرب شهید شدند و من شاهد بودم.
وی با اشاره به اینکه غربت ما در حوزه سینما مانند همان روزهاست، متذکر شد: دعا کنید قدرت پیدا کنیم و کمی به شما نزدیکتر شویم. البته این توفیق میخواهد و توفیق چیز سادهای نیست. امیدوارم تا نفس دارم بتوانم از بچه ها بگویم.
حاتمیکیا اضافه کرد: من به دیدهبانی مشهور هستم اما بچهها خیلی جلو رفتند و من عقب ماندم. این لطف شماست که مرا مورد تشویق قرار میدهید. امیدوارم نسل پسران و فرزندان ما جرأت پیدا کنند به این حوزه وارد شوند.
وی بیان کرد: غربت این حوزه به دلیل امنیتی بودن بخشی از آن بود که نمیشد به آن اشاره کرد. من هم نمیتوانم بگویم، فقط 6 ماه فکر کردم از چه زاویهای وارد شوم که مسأله مذهب درمیان نباشد. خوشحالم که آقای ظریف و سردار سلیمانی این فیلم را پسندیدند و امیدوارم بتوانم ذرهای از حس خانواده شهدا را به تصویر بکشم.
*«به وقت شام» روضه مکشوف بود/ کار حاتمیکیا کمتر از مدافعان حرم نیست
فیلم «به وقت شام» امشب با حضور پرشور خانواده شهدای مدافع حرم در پردیس سینمایی هویزه مشهد اکران شد.
براساس این گزارش، عباس حریری، پدر شهیدحریری در این مراسم ضمن تقدیر از کارگردان این فیلم، اظهار کرد: «به وقت شام» همچون دیگر آثار آقای حاتمیکیا اثری فاخر و به یاد ماندنی بود.
پدر شهیدحریری ادامه داد: «به وقت شام» بیش از اینکه یک فیلم باشد، روضه مکشوف بود. این توفیقی است که نصیب آقای حاتمیکیا شده و کار ایشان کمتر از مدافعان حرم نیست.
وی با بیان اینکه شیعیان و فعالان فرهنگی اروپا شهدای مدافع حرم را شهدای جهان اسلام میدانند، خطاب به حاتمیکیا گفت: شما هنرمند جهان اسلام هستید.
مادر شهید اسماعیلی و خواهر شهیداسدی نیز در ادامه به نمایندگی از خانوادههای شهدای مدافع حرم از ابراهیم حاتمیکیا قدردانی کردند.
تقدیر آستان قدس رضوی و خانواده شهدای مدافع حرم ایرانی و فاطمیون از کارگردان «به وقت شام» پایانبخش این مراسم بود.