متن و حاشیه بازداشت برادر اسحق جهانگیری - رئیس بانک گردشگری
مهدی جهانگیری برادر معاون رئیس جمهور بازداشت شد.
برادرِ معاون رئیس جمهور، بنیانگذار و مؤسس بانک گردشگری بوده است. شرکت سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران مشهور به سمگا نیز که بخشی از حوزه تحت مدیریت جهانگیری است، که تیرماه 1388 با سرمایه 20 میلیارد تومانی به ثبت رسیده، ظرف مدت کوتاهی توانسته شش شرکت اقماری بزرگ تأسیس کند.
او همچنین رئیس هیأت مدیره مجتمع فولاد صنعت بناب، عضو هیأت رئیسه فدراسیون هندبال، رئیس هیأت مدیره شرکت نگین گردشگری، رئیس هیأت مدیره شرکت هدلینگ صنایع و معادن ماهان و... است و سوابق همکاری طولانی با طیف مشایی در دولت احمدی نژاد و همچنین با دولت کنونی داشته است.
در آیین بزرگداشت روز جهانی جهانگردی، با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مدیران و فعالان صنعت گردشگری کشور، از مهدی جهانگیری، رئیس گروه مالی گردشگری، به عنوان کارآفرین برتر این صنعت تقدیر و تندیس شایستگی به دست رئیس جمهور به او اهدا شده بود.
درباره رقم ثروت مهدی جهانگیری رقمهای متعددی مطرح میشود که با توجه به عدم دسترسی به اسناد مالی، نمیتوان برآورد دقیقی داشت. علت بازداشت جهانگیری، دقیقاً مشخص نیست؛ اما احتمالاً بیارتباط با مسائلی که پیرامون او در یک سال اخیر در سطح رسانهها مطرح شده، نیست.
منبع: تابناک
دوران تازهای آغاز شده یا همهچیز اتفاقی به هم پیوند میخورد؟ احکام حبس و ممنوعیت از فعالیت حزبی برای هفت چهره شاخص اصلاحطلب، اعمال محدودیتهای تازه برای رییس دولت اصلاحات و کش و قوسهای پسینی آن و حالا بازداشت برادر معاون اول رییسجمهور، اگر هم به صورت اتفاقی کنار هم جمع شده باشد باز هم پرسشهایی را به ذهن متبادر میکند؛ خاصه آنکه اسحاق جهانگیری در واکنش به بازداشت برادرش آن را مسالهای قابل پیشبینی دانسته و اظهار امیدواری کرده که این بازداشت به دلایل سیاسی نبوده باشد.
اما غائله با پاسخگویی برادر اسحاق جهانگیری به سایت جهاننیوز هم پایان نگرفت. مهدی جهانگیری که در جوابیه خود خطاب به علیرضا زاکانی اعلام کرده بود: «در عجبم شما که سالها در مسند نمایندگی مجلس شورای اسلامی وظیفه قانونگذاری را به عهده داشتید چطور نمیدانید که بر اساس مقررات موجود از جمله اصل ۴۴ قانون اساسی امکان تملک سهم یک بانک برای یک فرد امکانپذیر نیست و لیست سهامداران بانک در گزارشهای مجامع و از طریق سامانه سازمان بورس و اوراق بهادار برای عموم مردم عزیز قابل رویت است» و فعالیتهای خود را در راستای عمل به دغدغه رهبری انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی عنوان کرده بود اما بازهم نتوانست از مناظرات انتخاباتی و از دست رقبای برادرش بگریزد. محمدباقر قالیباف که به عنوان شاخصترین چهره مناظرات در مخالفت با کاندیداهای مورد حمایت اصلاحطلبان ظاهر شده بود، در آخرین مناظره، در برابر مواضع جهانگیری در خصوص سهام بانک سرمایه متعلق به شهرداری که به یکی از مفسدان اقتصادی واگذار شده بود، اینگونه زمین بازی را عوض کرد: «آقای جهانگیری در اظهارات خود نکاتی را عنوان کردند که دروغ آشکار است. این است که میگویم چهاردرصدیها خیلی پررو هستند، آقای جهانگیری اگر بانکی تخلف کرده، با آن برخورد کنید؛ شما در دولت مسوول هستید به خصوص با تخلفات بانک گردشگری برادر خودتان.»
برادران دولتمردان، چگونه یکی پس از دیگری بازداشت میشوند؟
هرچند در همان آخرین مناظره انتخاباتی که یک هفته پیش از ٢٩ اردیبهشتماه برگزار شده بود، اسحاق جهانگیری فرصتی برای پاسخگویی به این اتهامات علیه برادر خود نیافت، اما موضعی که دولتمردان تدبیر و امید باید در مواجهه با تخلفات بستگان خود اخذ میکردند از سوی رییس دولتشان مشخص شد. حسن روحانی وقتی آنگونه آماج طرح اتهاماتی علیه برادر خود قرار گرفت، جملهای را بر زبان آورد که تاکنون از هیچ رییس دولتی مطرح نشده بود.
تیرماه سال ٩٠ بود که محمود احمدینژاد دستگیری چند نفر از نیروهای مشایی توسط قوه قضاییه را «اقدامی سیاسی» دانست و گفت که «اگر این روند ادامه یابد، مسائل را با مردم در میان گذاشته و به وظیفه قانونی خود عمل میکنم.» او این را هم گفته بود که: «کابینه، خط قرمزش است و
نخواهد گذاشت به کابینه «دستاندازی» شود.» حال در این دولت آنگونه که شاهد هستیم نه تنها خط قرمزی برای مسوولان رده بالا وجود ندارد بلکه آنان از برخورد قانونی دستگاه قضا حمایت هم میکنند. حال پس از واکنش حسن روحانی در قبال بازداشت برادرش حسین فریدون، نوبت به اسحاق جهانگیری میرسد تا نشان دهد تا کجا از مبارزه با فساد که اتفاقا خود نیز رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است، دفاع میکند.
بیخبری جهانگیری از دلیل بازداشت برادرش مهدی
اسحاق جهانگیری که در نخستین پست اینستاگرامی خود پس از انتشار خبر بازداشت برادرش، این خبر را تایید میکرد، اینگونه گفت: «اطلاع دقیقی از دلیل، چگونگی دستگیری، اتهام، ضابط و شاکی برادرم ندارم، البته وی هیچگونه مسوولیت و فعالیت دولتی ندارد.» اما آنچه در پست اینستاگرامی معاون اول رییسجمهوری قابل توجه بود، پیشبینی او از این مساله و امیدواری به عدم وجود هرگونه سوءاستفاده سیاسی است. «مساله قابل پیشبینی بود و باید صبر کرد.
امیدوارم سوءاستفاده سیاسی نباشد و عدالت، مبارزه با فساد و حاکمیت قانون برای همه یکسان اجرا شود.» حال اینکه جهانگیری این اتفاق را قابل پیشبینی میدانسته، در نوع خود بحثبرانگیز است. یقینا او اینگونه اتهامات برادرش را تایید نخواهد کرد که بگوید بازداشتش قابل پیشبینی بود، پس آنچه میماند ابراز امیدواری او از عدم وجود سوءاستفاده سیاسی است. حال باید برای مشخص شدن زوایای این پرونده و البته عناوین اتهامی که متوجه برادر معاون اول رییسجمهوری شده، منتظر نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه ماند تا محسنیاژهای به گمانهزنیهای مطرح شده طی ٢٤ ساعت گذشته پایان دهد.
منبع: فرارو