سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان
این نقش مانَد از قلمت یادگار عمر

«نوشته های فرهنگی و اجتماعی و سبک زندگی ، شهدا و مدافعین حرم»

باید انسانها، هم آموزش داده شوند و هم تزکیه شوند، تا این کره‌ى خاکى و این جامعه‌ى بزرگ بشرى بتواند مثل یک خانواده‌ى سالم، راه کمال را طى کند و از خیرات این عالم بهره‌مند شود. مقام معظم رهبری

التماس دعا
برادر شما شکیبا

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۷ آبان ۰۳، ۱۱:۰۹ - Setayesh
    great
پیوندها
امکانات

حال همسایه تون چطوره ؟!

سه شنبه, ۷ شهریور ۱۳۹۶، ۰۱:۳۵ ق.ظ

کسی که سیر بخوابد و همسایه‌اش گرسنه باشد، مسلمان نیست.

باید به همسایگانتان برسید پیامبر خدا (ص) در حدیثی درباره لزوم رسیدگی به همسایگان می‌فرمایند: «هنگامی که برای خانواده‌ات میوه خریدی (مقداری از آن را) به همسایه‌ات هدیه کن و اگر نمی‌توانی، مخفیانه به منزل ببر و (مراقب باش که) فرزندت میوه را به خارج (از منزل) نبرد تا کودک همسایه از دیدن آن آزرده خاطر شود و (همچنین) به وسیله بوی دیگ غذا، همسایه را آزار نده. مگر اینکه مقداری از آن را به او بدهی.»

آیت‌الله مجتهدی در شرح این حدیث می‌گوید:

خوب است که انسان از حال همسایه‌هایش تجسس کند؛ تا اگر در همسایه‌ها شخص نیازمندی بود بداند. شخص عالمی به آقایی گفته بود: «چرا به همسایه ات که وضع مالی خوبی ندارد، کمک نکردی؟»

آن آقا گفته بود: «والله من خبر نداشتم.»

شخص عالم گفته بود: «چون که خبر نداشتی، به تو اعتراض می کنم. اعتراض می‌کنم که چرا خبر نداشتی، اگر خبر داشتی و به او کمک نمی‌کردی که کافر بودی.»

ایشان در ادامه بیان می‌کنند: اگر انسان بداند که همسایه‌اش گرسنه است و به او کمک نکند، مشکل است. حدیث داریم که این انسان، مسلمان نیست. روایت می‌فرماید: «کسی که سیر بخوابد و همسایه‌اش گرسنه باشد، مسلمان نیست.» باید به همسایه رسید. اگر خودتان هم ندارید، به این و آن بگویید. الان جاهایی هست که کارهای خیر می‌کنند. به آن‌ها بگویید که ما همسایه‌ای داریم که نمی‌تواند گوشت بخرد. شوهرش بیکار است یا از دنیا رفته، به آنها کمک کنید. مسئولیت شرعی دارید. باید به همسایه‌هایتان کمک کنید؛ مخصوصا اگر همسایه شما، فردی متدین و باتقوا باشد.

منبع: احسن الحدیث ص 108

موضوعات: مذهبی اجتماعی سبک زندگی علما و بزرگان مطالب عمومی و متفرقه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی