احضار و بازداشت برخی افراد در رابطه با ترور دو قاضی دستگاه قضا
به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامهریزی شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریزم کرد.
حجت الاسلام رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند. در پی این اقدام تروریستی، دو قاضی خدوم – انقلابی و قاطع در برابر مخلان امنیت مردم به شهادت رسیدند.
براساس تحقیقات اولیه، فرد مورد اشاره نه پروندهای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است. بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام میشود که وی به سرعت اقدام به خودکشی میکند.
اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه با تسلیت شهادت قاضی رازینی و قاضی مقیسه محضر مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران و خانواده این شهدا اظهار کرد: آن چیزی که از ابتدای انقلاب مشخص بوده این است که نظام مقدس جمهوری اسلامی از ابتدا با انواع دشمنیها روبرو بوده است و ترور هم یکی از این دشمنیها بوده است.
جهانگیر گفت: ترورهایی که این روزها صورت گرفته نشان دهنده این است که دشمن احساس زبونی کرده است نسبت به مقاومت جانانهای که نظام در همه عرصهها داشته است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: این دو عزیز دو تن از قضات شریف و برجسته دیوان عالی کشور بودهاند که خدمات ارزشمندی به نظام و دستگاه قضایی داشتهاند.
وی در پاسخ به این سوال که تصویری از ضارب منتشر شده است آیا این موضوع را تایید میکنید گفت: عکسی که از ضارب منتشر شد جعلی است و صحت ندارد.
جهانگیر خاطرنشان کرد: با تشکیل تیمهای تحقیق به سرپرستی دادستان تهران و متشکل از مأموران پلیس افرادی در این رابطه شناسایی، احضار و بعضاً دستگیر شدند و تحقیقات از این افراد شروع شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر کسانی در این ترور نقش مباشرت و نیابت داشته باشند بررسیها در خصوص این افراد صورت خواهد گرفت و به مردم شریف مان اطلاع رسانی خواهد شد.
قاضی محمد مقیسه که بود و چه پروندههای مهمی را بررسی کرد؟
پرونده رهبران بهایی، برخی اغتشاشگران سال ۸۸ از جمله پروندههایی هستند که مقیسه مسئول رسیدگی به آن بودهاست. پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شدهاست. مقیسه هم چنین، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصحلت نظام) را به صورت غیر علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.
قاضی مقیسه هم چنین در سال ۱۳۹۶، رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را به این دادگاه کشاند.
رسیدگی به پرونده موسوم به شاخهای اینستاگرامی نیز به ریاست قاضی مقیسه انجام شده بود.
قاضی مقیسه در سالهای اخیر در بسیاری از پروندههای مهم امنیتی حکم صادر کرده است که از آن جمله میتوان به پرونده نسرین ستوده اشاره کرد. همچنین در هفتههای اخیر صدور حکم ۱۰ سال حبس برای مدیر آپارات از سوی قاضی مقیسه، انعکاس گستردهای در رسانهها داشت.
قاضی مقیسه در فهرست تحریمهای دولت ایالات متحده آمریکا هم قرار گرفته بود.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.