سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان
این نقش مانَد از قلمت یادگار عمر

«نوشته های فرهنگی و اجتماعی و سبک زندگی ، شهدا و مدافعین حرم»

باید انسانها، هم آموزش داده شوند و هم تزکیه شوند، تا این کره‌ى خاکى و این جامعه‌ى بزرگ بشرى بتواند مثل یک خانواده‌ى سالم، راه کمال را طى کند و از خیرات این عالم بهره‌مند شود. مقام معظم رهبری

التماس دعا
برادر شما شکیبا

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۷ آبان ۰۳، ۱۱:۰۹ - Setayesh
    great
پیوندها
امکانات

طرح ممنوعیت انتخاب یا انتصاب مقامات و مدیران دارای تابعیت مضاعف و ...

بر مبنای قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، تابعیت مضاعف یک فرد و فرزندان و همسر او، مانع انتصاب در مشاغل حساس است. دولت چهاردهم این قانون را مشکلی برای برخی انتصابات خود می‌دانست لذا به‌عنوان اولین لایحه خود، اصلاحیه‌ای برای این قانون به مجلس داد.

در لایحه دولت، به کلی موضوع تابعیت همسر و فرزندان حذف شده است تا فردی که خود تابعیت کشور دیگری را ندارد اما همسر و یا فرزندانش تابعیت مضاعف دارند امکان انتصاب در مشاغل حساس را از دست ندهد. آنچه مجلس روز یکشنبه به آن رأی نداد یک فوریت رسیدگی به این اصلاحیه بود.

اما آنچه معاون حقوقی رییس‌جمهور، از رهبر معظم انقلاب درباره قانون مذکور نقل کرده و از آن به‌عنوان تأیید لایحه دولت استفاده شده است، تفاوت فاحشی با پیشنهاد دولت دارد!

‏آقای انصاری گفته است «رهبر معظم انقلاب شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم، نظر من را در مجلس شورای اسلامی اعلام کنید» با فرض صحت این نقل قول، مشخص است که فرمایش رهبری مشخصا درباره تابعیت قهری است یعنی چنانچه فرزند فردی در کشوری دیگر متولد شده ‏و آن کشور بر اساس نظام خاک به فرزند تابعیت داده، امکان انتصاب پدر در مشاغل حساس، بخاطر تابعیت قهری فرزند، سلب نشود.

اما در لایحه پیشنهادی دولت، تفکیکی بین تابعیت قهری و اکتسابی نشده و بکلی مانع تابعیت مضاعف فرزندان و همسر برای انتصاب در مشاغل حساس از قانون حذف شده است. ‏بر این اساس پروژه سرکوفت‌زنی به مجلس با استناد به نظر منسوب به رهبر معظم انقلاب، بلاوجه است و آنچنان که آقای انصاری گفته نظر ایشان صرفا درباره اصلاح تابعیت قهری است. اما در لایحه دولت تفکیکی در این زمینه نشده است.

نقل از فرهیختگان

داستان تابعیت قهری و تغییر قانون

در قانون اساسی کشور ما مطابق قانون مشاغل حساس، فردی که مسئولیت سیاسی دارد خودش یا  فرزندانش نباید تابعیت کشوری را داشته باشند؛ در این مورد فرزندان ظریف تابعیت آمریکا را دارند که به عنوان کشوری متخاصم در برابر ایران حساسیت‌ها را بیشتر می‌کند.
اما به طور کلی قانون می‌گوید که تابعیت در به دوسته تقسیم می‌شود تابعیت قهری و غیرقهری. تابعیت قهری درباره فرزندی صدق می‌کند که حین مأموریت یا تحصیل والدینش در کشوری دیگر به دنیا آمده باشد و از طریق «اصل خاک» مشمول تابعیت اجباری شده باشد.

کشمکش‌ها بر سر این بحث ادامه پیدا کرد. برخی فعالین مجازی با استناد به صحبت‌های انصاری، اینطور بحث کردند که رهبر انقلاب با اصلاح قانون تابعیت موافق هستند.

اما برخی دیگر گفتند که در لایحه پیشنهادی دولت، تفکیکی بین تابعیت قهری و اکتسابی نشده و به کلی منع تابعیت مضاعف فرزندان و همسر برای انتصاب در مشاغل حساس از قانون حذف شده است. در واقع لایحه تفکیکی در این زمینه نکرده است.

در نهایت اما این بحث با انتشار توئیت مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب شفاف شد. او در پیامی عنوان کرد: «نقل‌قول معاونت حقوقی رئیس‌جمهور درباره موافقت رهبر انقلاب با قانون مشاغل حساس درباره تابعیت‌های قهری صحیح است اما رهبر انقلاب با درخواست نظر نسبت به اصلاح قانون درباره تابعیت‌های غیرقهری مخالفت کرده‌اند. تصمیم‌گیری درباره ضرورت اصلاح هر قانونی بر عهده دولت و مجلس است و مجلس صرفا‌ با فوریت لایحه مخالفت کرده است.»

روزهای گذشته رسانه‌های اصلاحات و افراد طرفدار اصلاح قانون مشاغل حساس به نفع چندتابعیتی‌ها با هزینه کردن از رهبری سعی کردند اینطور القا کنند که به طور کلی داشتن تابعیت مظاعف نباید باعث مانع انتصاب افراد به مسئولیت های دولتی شود و در این بین توانمندی و نیت خیر فرد از چندتابعیتی بودن مهمتر است.

اما با شفاف‌سازی از صحبت‌های رهبری توسط فضائلی، مشخص شد که به راحتی نباید جندتابعیتی بودن مسئولین را نادیده گرفت و در این مورد هنوز اثبات تابعیت قهری و غیرقهری لازم و ضروری است. چرا که تابعیت مضاعف برای هر فردی که مسئولیت سیاسی و حساس دارد در شرایط تضاد منافع ممکن است افکار و اعمال او را برای تصمیم‌گیری تحت تاثیر قرار دارد.

فرهیختگان

موضوعات: خبرهای متنوع اخبار و مطالب سیاسی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.